new logo olympic5

4ο “OLYMPIC DAY RUN GREECE” – Δελτίο Τύπου

Το »Olympic Day Run» ενώνει τις δυνάμεις του με »Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να προσφέρει περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη!!!

Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου στην Ελλάδα αναδεικνύει τις Ολυμπιακές αξίες

Η απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία του »Olympic Day Run» επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών και προπονητών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργών πολιτών, προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των φετινών δράσεων και ενεργειών του »Olympic Day Run», η διοργάνωση πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία παρουσίασε τη συνεργασία της με  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .

Η Δρ.Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του »Olympic Day Run» παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου, που τον καθιστούν αγώνα-ορόσημο για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΟΕ του Αγώνα και Δημάρχου Θεσ/νίκης κου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου της ΕΟΕ κου Σπύρου Καπράλου, καθώς και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη δυναμική του σημαντικότερου για την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια αγώνα. Ειδικότερα, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε : «Ο Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου είναι μια μοναδική εκδήλωση στη χώρα μας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Είναι ένα σημαντικό δρομικό γεγονός που επικοινωνεί διεθνώς την Ελλάδα ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καθιστά τη Θεσσαλονίκη σε παγκόσμιο Ολυμπιακό κέντρο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα δηλώνει εμφατικά, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνο αγωνίσματα και επιδόσεις, είναι Ιδέα διαχρονική, που πηγάζει από την αρχαιότητα, περνάει από γενιά σε γενιά και συνεχίζει απερίσπαστη την πορεία της στον χρόνο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διδάσκουν την αξία της κοινής αρμονικής και ειρηνικής συμπόρευσης των αθλητών που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτισμικές κουλτούρες. Ο Ολυμπισμός είναι αυτός που καταδεικνύει ότι η ειρήνη, το “ευ αγωνίζεσθαι” και η ευγενής άμιλλα είναι απαραίτητα συστατικά για την κοινωνία που θέλουμε να έχουμε. Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, να ενώσουμε δυνάμεις και να οικοδομήσουμε σε στέρεες βάσεις τις αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Μουσείο αποφάσισαν να αφιερώσουν φέτος το Olympic Day Run στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνοντας δυνάμεις για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Το Olympic Day Run είναι ένας Αγώνας Δρόμου που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει τις Ολυμπιακές αξίες αναδεικνύοντας την ευγενή άμιλλα και τη σπουδαιότητα του Ευ Αγωνίζεσθαι, βασιζόμενος στην Αλληλεγγύη, που είναι άλλωστε και η βασική αξία που κινεί τον σκοπό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Θέλουμε φέτος με αυτή τη συνεργασία να μοιράσουμε και εμείς χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας, και να τους δείξουμε ότι η Ολυμπιακή Οικογένεια είναι δίπλα τους στηρίζοντάς τα στον δικό τους αγώνα, συνδέοντας έτσι την ουσιαστική έννοια της αλληλεγγύης με το Ολυμπιακό Ιδεώδες.»

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Day Run Greece και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Είναι σημαντικό μέσα από διοργανώσεις και αθλητικά events να διατηρούμε ζωντανό το Ολυμπιακό πνεύμα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ο παγκόσμιος θεσμός που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για τον εορτασμό της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, για να τιμήσει τη γενέτειρά τους, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Αγώνα είναι πως παράλληλα υποστηρίζει τον σκοπό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίνοντάς μας ένα σημαντικό συμβολικό μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας. Από τη θέση του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης αλλά και ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα χαρώ με την επίτευξη των στόχων μας».

Από την πλευρά του οκ. Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Επ.Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου, δήλωσε ότι: «Το Olympic Day Run Greece, ο σημαντικότερος για την Ολυμπιακή οικογένεια Αγώνας θέτει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη  και η κοινωνική ευαισθησία αποτελούν τον πυρήνα των Ολυμπιακών αξιών. Αυτές υπηρετούμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή, αυτές αναδεικνύουμε με τις δράσεις μας στο Ολυμπιακό Μουσείο. Αυτοί είναι οι λόγοι που επιθυμούμε η βασική Ολυμπιακή δράση του Μουσείου μας να  αφιερωθεί σε ότι κάνει πιο όμορφο το χαμόγελο ενός παιδιού».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα 25 χρόνια λειτουργίας του, τιμά, προασπίζεται και ακολουθεί πιστά τις αξίες και τα ιδανικά που το διέπουν, όπως είναι η ισότητα, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια. Αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον αθλητισμό και το πνεύμα της ολυμπιακής ιδέας, καθώς η αθλητική παιδεία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική και ηθική αγωγή. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχουμε στο 4ο “Olympic Day Run” Greece και στη διάδοση της ολυμπιακής ιδέας, έπειτα από την ευγενική και συγκινητική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, που στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό «αγώνα» του Οργανισμού μας να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που βρίσκεται σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.»

Η Ολυμπιονίκης κωπηλασίας κα. Χρύσα Μπισκιτζή, εκπροσωπώντας την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετέφερε το μήνυμα της Προέδρου της ΕΣΟΑ κας Βούλας Κοζομπόλη»Το Olympic Day Run αποτελεί τον μοναδικό αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται με στόχο την διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Ως φορείς λοιπόν μετάδοσης και μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών Αξιών, οι Έλληνες Olympians δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε ενεργή συμμετοχή, μέσω του συλλογικού μας φορέα, στη διοργάνωση  του εν λόγω αγώνα. Όπως ανακοινώθηκε και κατά την εκδήλωση της Υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας μας με το Ολυμπιακό Μουσείο πριν λίγο καιρό, από φέτος η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ ενώνει τις δυνάμεις της  με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου όλοι μαζί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, να δώσουμε την εκκίνηση του 4ου Olympic Run Greece στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μανώλης ΚολυμπάδηςΓενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κα. Ξένια Αργειτάκη,  επίκουρη καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, μέλος της ΕΟΕ και μέλος της ΕΘΝΟΑ εκπροσωπώντας την κα. Σοφία Σακοράφα Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η κα. Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης πάλης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΝΟΑ, εκπροσωπώντας την κα. Εύη Μωραϊτίδου Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών υπογράμμισαν ότι το 4ο »Olympic Day Run» Greece αποτελεί τον Αγώνα-ορόσημο για την Ολυμπιακή οικογένεια, όπου 125 χρόνια μετά από τους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, θα σημάνει την επανεκκίνηση του αθλητισμού μέσα από μια μεγαλειώδη Ολυμπιακή διοργάνωση, η οποία τιμά τις πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές – μεταξύ των οποίων η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η Μαρία Αλεβίζου, ο κ. Γιώργος Λιβέρης ιδρυτικό μέλος της ΕΣΟΑ, ο  κ. Ιωάννης Σταθόπουλος Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΣΟΑ, καθώς και πλήθος εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στη γραμμή εκκίνησης του 4ου »Olympic Day Run» Greece.

Τρέξε για καλό σκοπό

Το »Olympic Day Run» GREECE ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Πλέον μπορείς και εσύ να υποστηρίξεις «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνοντας τώρα συμμετοχή στον αγώνα των 2χλμ και επιλέγοντας εδώ ένα από τα πακέτα κοινωνικής προσφοράς. Με την εγγραφή σου προσφέρεις 3 ευρώ στον αδιάκοπο αγώνα του Οργανισμού να έχει κάθε παιδί όλα όσα αξίζει και δικαιούται.

Κάνε την εγγραφή σου

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 10km για ενήλικες, 5km για ενήλικες και εφήβους και 2km για όλες τις ηλικίες. Κάνε τώρα την Εγγραφή σου έως τις 10/09 εδώ.

Η PROTERGIAΧρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και του Olympic Day Run, η Εθνική ΑσφαλιστικήΜέγας Χορηγός, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Αργυρός Χορηγός του Αγώνα, οι εταιρείες Άθως καιDole, Χορηγοί Τροφοδοσίας, το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Χορηγός Φιλοξενίας και το ταξιδιωτικό πρακτορείοGreece on the Go, Τουριστικός Φορέας Υποστήριξης υποστηρίζουν το όραμα του Ολυμπισμού και προσφέρουν την ευγενική αρωγή τους για την υλοποίηση του υψίστου σημασίας εγχειρήματος, ανάδειξης της χώρας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη και τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών για ένα καλύτερο μέλλον.

Το 4ο Olympic Day Run GREECE διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το ΔΚΟ »OLYMPiA» και με τη συμμετοχή ΟλυμπιονικώνΠαραολυμπιονικώνΔιακεκριμένων ΑθλητώνΑθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ-HELEXPO και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-ΜενεμένηςΘέρμηςΚαλαμαριάςΚορδελιού-ΕυόσμουΝεάπολης-ΣυκεώνΠαύλου ΜελάΠυλαίας-ΧορτιάτηΒόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κιλκίς, Νάουσας, Πολυγύρου, Σερρών και Σκύδρας.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Το »Olympic Day Run» GREECE αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη.

http://olympicdayrun.gr/ και olympicmuseumthessaloniki.org

Κάντε like στη σελίδα στο Facebook, follow σε Instagram καιTwitter και εγγραφή στοYouTube και μάθετε πρώτοι τα νέα του επετειακού Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας !!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_gr

The “Olympic Day Run” joins forces with “The Smile of the Child” to offer more smiles to children who need it !!!

The only Olympic Road Running Race in Greece highlights the Olympic values

The ultimate Olympic experience of “Olympic Day Run” returns for the 4th year in Thessaloniki on Sunday, September 26, 2021. The only Olympic Road Running Race in the country is expected to take place with the participation of Olympians, Paralympians, distinguished athletes and coaches, sports clubs and associations from all over the country, as well as active citizens, promoting the Olympic spirit and “fair play”.

In the context of this year’s activities presentation for the “Olympic Day Run”, the event held a press event at the amphitheater of the Hellenic Olympic Committee in which the collaboration with “The Smile of the Child” was presented.

Dr. Kyriaki Oudatzi, Director of the Olympic Museum and “Olympic Day Run” General Director presented the special features of the unique Olympic Road Running Race, which make the event a landmark race for the cultural and tourist development of the country.

During the press event, short greetings of the Race’s Organizing Committee President and Thessaloniki Mayor, Mr. Konstantinos Zervas, the Hellenic Olympic Committee President, Mr. Spyros Kapralos, as well as the Deputy Minister of Culture and Sports Mr. Lefteris Avgenakis were read, which referred to the great dynamic of the most significant race of the world Olympic family.

In particular, the Deputy Minister of Culture and Sports Mr. Lefteris Avgenakis, noted: “The Olympic Day Run is a unique event in our country to celebrate the International Olympic Day. It is an important running event that communicates Greece internationally as the birthplace of the Olympic Games and makes Thessaloniki a world Olympic center. The International Olympic Day emphatically states that the Olympic Games are not just races and performances, they are a timeless idea, which originates from antiquity, is passed down from generation to generation and continues undistracted throughout time. The Olympic Games teach the value of the common harmonious and peaceful coexistence of athletes from different sociocultural backgrounds. Olympism demonstrates that peace, ‘fair play’ and good sportmanship are essential components of the society we want to have. It is a great opportunity to join forces and build on the solid values ​​of the Olympic ideal”.

Mr. Spyros Kapralos, President of the Hellenic Olympic Committee, President of the European Olympic Committees and member of the International Olympic Committee stated: “It is with great pleasure that the Hellenic Olympic Committee and the Olympic Museum decided to dedicate the Olympic Day Run this year to the Organization ‘The Smile of the Child’ joining forces for such an important cause. The Olympic Day Run is a running race that has a social character and supports the Olympic values, highlighting the good sportsmanship and the importance of fair play, based on Solidarity, which is also the main value that drives the purpose of the Organization ‘The Smile of the Child’. This year, with this collaboration, we want to share smiles with these children who are the future of our country, and to show them that the Olympic Family is by their side, supporting them in their own struggle, thus connecting the essential meaning of solidarity with the Olympic Ideal”.

Mr. Konstantinos Zervas, Chairman of the Organizing Committee of the Olympic Day Run Greece and Mayor of Thessaloniki highlighted: “It is important to keep the Olympic spirit alive through sports events, especially in Greece. The global institution established by the International Olympic Committee to celebrate the revival of the Olympic Games, and honor their birthplace, is a special honor and joy that takes place for the 4th consecutive year in Thessaloniki. A special feature of the race is that it also supports the cause of the Organization ‘The Smile of the Child’, giving us an important symbolic message of social sensitivity. From the position of the Mayor of Thessaloniki but also as the Organizing Committee’s Chairman, I will be happy with the achievement of our goals”.

Moreover, Mr. Stelios Angeloudis, Vice President of the Hellenic Olympic Committee and Vice President of the Olympic Museum, stressed: “The Olympic Day Run Greece, the most important race for the Olympic family, focuses on the human being. Human solidarity and social sensitivity are at the core of the Olympic values. We serve them in the Olympic Committee, we highlight them with our actions in the Olympic Museum. These are the reasons why we want the basic Olympic action of our Museum to be dedicated to what makes a child’s smile more beautiful”.

Subsequently, the President of the Board of Directors of the Organization “The Smile of the Child”, Mr. Konstantinos Giannopoulos stated: “The Smile of the Child”, in its 25 years of operation, honors, defends and faithfully follows the values ​​and ideals that govern it, such as equality, respect, dignity. Values ​​that are inextricably linked to sports and the spirit of the Olympic idea, as sports education contributes substantially to the social and moral education. It is our great pleasure and honor to participate in the 4thOlympic Day Run” Greece and in the dissemination of the Olympic idea, following the kind and moving initiative of the Olympic Museum of Thessaloniki. We warmly thank the organizers and participants, who actively support the daily ‘struggle’ of our Organization to be by the side of every child and its family who is in need or in danger”.

The Olympian rowing athlete Mrs. Chryssa Biskitzi, representing the Hellenic Olympians Association, conveyed the message of the Hellenic Olympians Association President, Ms. Voula Kozompoli: “The Olympic Day Run is the only running race that is held aiming at disseminating the Olympic Values in the context of the International Olympic Day celebration. As ‘transmitters’ of the Olympic Values, we; the Greek Olympians, have an active participation in the organization of this race, through our collective body. As it was announced during the signing of our Cooperation Agreement with the Olympic Museum some time ago, from this year the Hellenic Olympians Association joins forces with the Hellenic Olympic Committee, the Olympic Museum, the Municipality of Thessaloniki, the International Olympic Academy and the Hellenic Athletics Federation (SEGAS), so that we all together give the start of the 4th Olympic Day Run Greece on Sunday, September 26, in Thessaloniki”.

Mr. Manolis Kolympadis, General Secretary of the Hellenic Olympic Committee, Ms. Xenia Argeitaki, Assistant Professor at the National Kapodistrian University of Athens, former champion in athletics, member of the Hellenic Olympic Committee and member of the Hellenic Olympic Academy representing Ms. Sofia Sakorafa President of SEGAS, as well as Ms. Voula Zygouri, Olympian wrestler and board member of the Hellenic Olympic Academy, representing Ms. Evi Moraitidou, President of the Hellenic Olympic Winners Association, underlined that the 4th “Olympic Day Run“ Greece is the landmark race for the Olympic family, which 125 years after the First Olympic Games of 1896, will mark the restart of sports through a majestic Olympic event, which honors the universal Olympic values ​​with a human eye.

The event was attended by Olympians and distinguished athletes – including the Marathon Runner Maria Polyzou, Maria Alevizou, Mr. Giorgos Liveris, founding member of the Hellenic Olympians Association, Mr. Ioannis Stathopoulos, Hellenic Olympians Association Head of Communication, as well as a number of media representatives. who renewed their appointment at the starting line of the 4th “Olympic Day Run” Greece.

Run for a good cause

The “Olympic Day Run” GREECE joined forces with “The Smile of the Child” to give more smiles to the children who need it. You can now support “The Smile of the Child” by registering in the 2km race and selecting here one of the social contribution packages. With your registration you offer 3 euros to the Organization’s constant struggle so that every child can have everything it deserves.

Register now

The event includes 10km race for adults, 5km race for adults and teenagers and 2km for all ages. Register now here until 10/09.

The Olympic Museum and Olympic Day Run Gold Sponsor, PROTERGIA, the Grand Sponsor, Ethniki Asfalistiki, the Race’s Silver Sponsor, Thessaloniki Transport Authority (OSETH), the Supply Sponsors, Athos and Dole, the hospitality sponsor Grand Hotel Palace, and the travel agency Greece on the Go, the event’s Tourist Support Agency, support the vision of Olympism and offer their kind assistance to the implementation of the project, of utmost importance. Moreover, they contribute to the country’s promotion on the world Olympic map and the dissemination of the Olympic values ​​to a better future.

The 4th Olympic Day Run GREECE is organized by the Hellenic Olympic Committee, the International Olympic Academy, the Municipality of Thessaloniki, the Olympic Museum, the Hellenic Olympians Association, SEGAS and EAS SEGAS Thessaloniki and DKO OLYMPiA  with the participation of Olympians, Paralympians, Distinguished Athletes, Sports Clubs and Institutional Bodies from all over the country, with the support of the Hellenic Olympic Academy, the Hellenic Olympic Winners Association, the Greek Paralympians Association, the Region of Central Macedonia and Thessaloniki International Fair-HELEXPO. The event is held under the auspices of the Hellenic National Commission for Unesco, the Ministry of Interior of the Macedonia-Thrace Sector, the General Secretariat of Sports, and the Municipalities of Ampelokipi-Menemeni, Thermi, Kalamaria, Kordelio-Evosmos, Neapoli-Sykies, Pavlos Melas, Pylaia-Chortiatis, Volvi, Delta, Thermaikos, Lagadas, Chalkidona, Oreokastro, Almopia, Aristotelis, Dion-Olympos, Emmanuel Pappas, Iraklia, Kavala, Kassandra, Kilkis, Naoussa, Polygyros, Serres and Skydra.

For more information:

Olympic Day Run GREECE is the only Olympic Road Running Race in Greece and constitutes the official global institution for the celebration of the International Olympic Day, established by the International Olympic Committee, the organizing authority of the Olympic Games, with the aim of spreading the message of the Olympic idea. The global celebration for the establishment of the International Olympic Committee and for the decision of organizing the first Modern Olympic Games (ATHENS 1896), turns the focus of the whole world on Greece, while raising its position to the world Olympic and tourism map.

http://olympicdayrun.gr/ και olympicmuseum-thessaloniki.org

Like our Facebook page, follow our Instagram and Twitter accounts and subscribe on our YouTube channel becoming one of the first to learn the news about the anniversary Olympic running event of Greece !!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_gr