ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το «Olympic Day Run» στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνοντας τη δυνατότητα στους δρομείς να προσφέρουν χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη

Το “Olympic Day Run” επιστρέφει για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της  χώρας αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας.  


Το “Olympic Day Run”’, έχοντας ως στόχο τη διάδοση του «Ευ Αγωνίζεσθαι» και βασιζόμενο στις αξίες της ανθρώπινης αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας, δίνει τη δυνατότητα στους δρομείς να προσφέρουν με την εγγραφή τους 3€ στις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», επιλέγοντας από τα πακέτα κοινωνικής προσφοράς.


Δηλώστε συμμετοχή έως την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και στηρίξτε έμπρακτα τον καθημερινό «αγώνα» του Οργανισμού να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που βρίσκεται σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.


Η διοργάνωση περιλαμβάνει τους αγώνες δρόμου 10km, 5km και 2km. Δικαίωμα εγγραφής και συμμετοχής έχουν όσοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης, έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του εξοπλισμού τους από το Κέντρο Εγγραφών. Η επίδειξη του εν λόγω πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης είναι απαραίτητη για την παραλαβή του εξοπλισμού. Ο τόπος και ο χρόνος παραλαβής του εξοπλισμού θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα www.olympicdayrun.gr

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά εδώ και αυτοπροσώπως:

1. Στο Ολυμπιακό Μουσείο, 3ης Σεπτεμβρίου & Αγ. Δημητρίου, 54636 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 968531
2. Στον Οργανισμό «To Χαμόγελο του Παιδιού», Παπακυριαζή 3, 546 45 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 250160  


4ο “OLYMPIC DAY RUN GREECE”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το »Olympic Day Run» ενώνει τις δυνάμεις του με »Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να προσφέρει περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη!!!

Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου στην Ελλάδα αναδεικνύει τις Ολυμπιακές αξίες

Η απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία του »Olympic Day Run» επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών και προπονητών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων από όλη τη χώρα, καθώς και ενεργών πολιτών, προωθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των φετινών δράσεων και ενεργειών του »Olympic Day Run», η διοργάνωση πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην οποία παρουσίασε τη συνεργασία της με  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» .

Η Δρ.Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του »Olympic Day Run» παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοναδικού Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου, που τον καθιστούν αγώνα-ορόσημο για την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΟΕ του Αγώνα και Δημάρχου Θεσ/νίκης κου Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου της ΕΟΕ κου Σπύρου Καπράλου, καθώς και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη δυναμική του σημαντικότερου για την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια αγώνα. Ειδικότερα, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε : «Ο Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου είναι μια μοναδική εκδήλωση στη χώρα μας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Είναι ένα σημαντικό δρομικό γεγονός που επικοινωνεί διεθνώς την Ελλάδα ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και καθιστά τη Θεσσαλονίκη σε παγκόσμιο Ολυμπιακό κέντρο. Η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα δηλώνει εμφατικά, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνο αγωνίσματα και επιδόσεις, είναι Ιδέα διαχρονική, που πηγάζει από την αρχαιότητα, περνάει από γενιά σε γενιά και συνεχίζει απερίσπαστη την πορεία της στον χρόνο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διδάσκουν την αξία της κοινής αρμονικής και ειρηνικής συμπόρευσης των αθλητών που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτισμικές κουλτούρες. Ο Ολυμπισμός είναι αυτός που καταδεικνύει ότι η ειρήνη, το “ευ αγωνίζεσθαι” και η ευγενής άμιλλα είναι απαραίτητα συστατικά για την κοινωνία που θέλουμε να έχουμε. Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία, να ενώσουμε δυνάμεις και να οικοδομήσουμε σε στέρεες βάσεις τις αξίες του Ολυμπιακού ιδεώδους».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ολυμπιακό Μουσείο αποφάσισαν να αφιερώσουν φέτος το Olympic Day Run στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνοντας δυνάμεις για ένα τόσο σημαντικό σκοπό. Το Olympic Day Run είναι ένας Αγώνας Δρόμου που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει τις Ολυμπιακές αξίες αναδεικνύοντας την ευγενή άμιλλα και τη σπουδαιότητα του Ευ Αγωνίζεσθαι, βασιζόμενος στην Αλληλεγγύη, που είναι άλλωστε και η βασική αξία που κινεί τον σκοπό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Θέλουμε φέτος με αυτή τη συνεργασία να μοιράσουμε και εμείς χαμόγελα σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της χώρας μας, και να τους δείξουμε ότι η Ολυμπιακή Οικογένεια είναι δίπλα τους στηρίζοντάς τα στον δικό τους αγώνα, συνδέοντας έτσι την ουσιαστική έννοια της αλληλεγγύης με το Ολυμπιακό Ιδεώδες.»

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Day Run Greece και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε: «Είναι σημαντικό μέσα από διοργανώσεις και αθλητικά events να διατηρούμε ζωντανό το Ολυμπιακό πνεύμα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Ο παγκόσμιος θεσμός που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για τον εορτασμό της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, για να τιμήσει τη γενέτειρά τους, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά που γίνεται για 4η συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Αγώνα είναι πως παράλληλα υποστηρίζει τον σκοπό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δίνοντάς μας ένα σημαντικό συμβολικό μήνυμα κοινωνικής ευαισθησίας. Από τη θέση του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης αλλά και ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής θα χαρώ με την επίτευξη των στόχων μας».

Από την πλευρά του οκ. Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Επ.Πρόεδρος του Ολυμπιακού Μουσείου, δήλωσε ότι: «Το Olympic Day Run Greece, ο σημαντικότερος για την Ολυμπιακή οικογένεια Αγώνας θέτει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο. Η ανθρώπινη αλληλεγγύη  και η κοινωνική ευαισθησία αποτελούν τον πυρήνα των Ολυμπιακών αξιών. Αυτές υπηρετούμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή, αυτές αναδεικνύουμε με τις δράσεις μας στο Ολυμπιακό Μουσείο. Αυτοί είναι οι λόγοι που επιθυμούμε η βασική Ολυμπιακή δράση του Μουσείου μας να  αφιερωθεί σε ότι κάνει πιο όμορφο το χαμόγελο ενός παιδιού».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα 25 χρόνια λειτουργίας του, τιμά, προασπίζεται και ακολουθεί πιστά τις αξίες και τα ιδανικά που το διέπουν, όπως είναι η ισότητα, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια. Αξίες που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον αθλητισμό και το πνεύμα της ολυμπιακής ιδέας, καθώς η αθλητική παιδεία συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινωνική και ηθική αγωγή. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχουμε στο 4ο “Olympic Day Run” Greece και στη διάδοση της ολυμπιακής ιδέας, έπειτα από την ευγενική και συγκινητική πρωτοβουλία του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές και συμμετέχοντες, που στηρίζουν έμπρακτα τον καθημερινό «αγώνα» του Οργανισμού μας να βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και την οικογένειά του που βρίσκεται σε ανάγκη ή σε κίνδυνο.»

Η Ολυμπιονίκης κωπηλασίας κα. Χρύσα Μπισκιτζή, εκπροσωπώντας την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετέφερε το μήνυμα της Προέδρου της ΕΣΟΑ κας Βούλας Κοζομπόλη: »Το Olympic Day Run αποτελεί τον μοναδικό αγώνα δρόμου που πραγματοποιείται με στόχο την διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Ως φορείς λοιπόν μετάδοσης και μεταλαμπάδευσης των Ολυμπιακών Αξιών, οι Έλληνες Olympians δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε ενεργή συμμετοχή, μέσω του συλλογικού μας φορέα, στη διοργάνωση  του εν λόγω αγώνα. Όπως ανακοινώθηκε και κατά την εκδήλωση της Υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας μας με το Ολυμπιακό Μουσείο πριν λίγο καιρό, από φέτος η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ ενώνει τις δυνάμεις της  με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου όλοι μαζί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, να δώσουμε την εκκίνηση του 4ου Olympic Run Greece στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μανώλης Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κα. Ξένια Αργειτάκη,  επίκουρη καθηγήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παλιά πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων, μέλος της ΕΟΕ και μέλος της ΕΘΝΟΑ εκπροσωπώντας την κα. Σοφία Σακοράφα Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η κα. Βούλα Ζυγούρη, Ολυμπιονίκης πάλης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΘΝΟΑ, εκπροσωπώντας την κα. Εύη Μωραϊτίδου Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών υπογράμμισαν ότι το 4ο »Olympic Day Run» Greece αποτελεί τον Αγώνα-ορόσημο για την Ολυμπιακή οικογένεια, όπου 125 χρόνια μετά από τους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, θα σημάνει την επανεκκίνηση του αθλητισμού μέσα από μια μεγαλειώδη Ολυμπιακή διοργάνωση, η οποία τιμά τις πανανθρώπινες Ολυμπιακές αξίες με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές – μεταξύ των οποίων η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, η Μαρία Αλεβίζου, ο κ. Γιώργος Λιβέρης ιδρυτικό μέλος της ΕΣΟΑ, ο  κ. Ιωάννης Σταθόπουλος Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΕΣΟΑ, καθώς και πλήθος εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στη γραμμή εκκίνησης του 4ου »Olympic Day Run» Greece.

Τρέξε για καλό σκοπό

Το »Olympic Day Run» GREECE ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με σκοπό να χαρίσει περισσότερα χαμόγελα σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Πλέον μπορείς και εσύ να υποστηρίξεις «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνοντας τώρα συμμετοχή στον αγώνα των 2χλμ και επιλέγοντας εδώ ένα από τα πακέτα κοινωνικής προσφοράς. Με την εγγραφή σου προσφέρεις 3 ευρώ στον αδιάκοπο αγώνα του Οργανισμού να έχει κάθε παιδί όλα όσα αξίζει και δικαιούται.

Κάνε την εγγραφή σου

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 10km για ενήλικες, 5km για ενήλικες και εφήβους και 2km για όλες τις ηλικίες. Κάνε τώρα την Εγγραφή σου έως τις 10/09 εδώ.

Η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και του Olympic Day Run, η Εθνική Ασφαλιστική, Μέγας Χορηγός, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Αργυρός Χορηγός του Αγώνα, οι εταιρείες Άθως καιDole, Χορηγοί Τροφοδοσίας, το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Χορηγός Φιλοξενίας και το ταξιδιωτικό πρακτορείοGreece on the Go, Τουριστικός Φορέας Υποστήριξης υποστηρίζουν το όραμα του Ολυμπισμού και προσφέρουν την ευγενική αρωγή τους για την υλοποίηση του υψίστου σημασίας εγχειρήματος, ανάδειξης της χώρας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη και τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών για ένα καλύτερο μέλλον.

Το 4ο Olympic Day Run GREECE διοργανώνεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Μουσείο, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τον ΣΕΓΑΣ και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, το ΔΚΟ »OLYMPiA» και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα, με την υποστήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ-HELEXPO και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Αλμωπίας, Αριστοτέλη, Δίου-Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Καβάλας, Κασσάνδρας, Κιλκίς, Νάουσας, Πολυγύρου, Σερρών και Σκύδρας.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Το »Olympic Day Run» GREECE αποτελεί τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη.

http://olympicdayrun.gr/ και olympicmuseumthessaloniki.org

Κάντε like στη σελίδα στο Facebook, follow σε Instagram καιTwitter και εγγραφή στοYouTube και μάθετε πρώτοι τα νέα του επετειακού Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας !!!

Hashtag: #olympicdayrun #olympicdayrun_gr


4ο “OLYMPIC DAY RUN GREECE”

Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου της χώρας επιστρέφει!!

Κάνε Σήμερα την Εγγραφή σου

Ζήσε την Απόλυτη Ολυμπιακή Εμπειρία

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, το Olympic Day Run GREECE επιστρέφει για 4η χρονιά στη Θεσσαλονίκη,με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, διακεκριμένων αθλητών και προπονητών, αθλητικών συλλόγων και σωματείων όλης της χώρας, καθώς και ενεργών πολιτών από όλον τον κόσμο. Η μεγαλύτερη επετειακή Ολυμπιακή γιορτή της χώρας θα ενώσει, για ακόμη μια χρονιά, τα βήματα μικρών και μεγάλων, στην απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία.

Το Olympic Day Run GREECE αποτελεί τον μοναδικό στη χώρα Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου και τον επίσημο παγκόσμιο θεσμό για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που καθιέρωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η διοργανώτρια αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων, με στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής ιδέας. Ο παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και για την απόφαση διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 1896), στρέφει το βλέμμα όλου του κόσμου στην Ελλάδα, ανυψώνοντάς την στον παγκόσμιο Ολυμπιακό και τουριστικό χάρτη.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης και το ΔΚΟ OLYMPiA, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τιμήσει την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την επιστροφή τους στη γενέτειρά τους.

Το Olympic Day Run GREECE έχει ήδη αγκαλιαστεί με θέρμη από το ελληνικό και το διεθνές δρομικό κοινό, τοποθετώντας τη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην αθλητική τουριστική βιομηχανία.

Το επετειακό έτος 2021 (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 125 από τους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896), το 4ο Olympic Day Run GREECE επιστρέφει με μια μεγαλειώδη διοργάνωση που θα σημάνει την επανεκκίνηση του αθλητισμούμε αγώνες 10km για ενήλικες, 5km για ενήλικες και εφήβους και 2km για όλες τις ηλικίες.

Κάνε Σήμερα την Εγγραφή σου εδώ.

Δες εδώ το teaser video της φετινής διοργάνωσης.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 4ου “Olympic Day Run GREECE”.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις απαραίτητες πάντα εγκρίσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το δρομικό γεγονός υλοποιείται χάρη στην ενέργεια που χαρίζει, η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και Χρυσός Χορηγός της Δράσης “Olympic Day Run”.

Χορηγός του Αγώνα είναι ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Περισσότερες Πληροφορίες:

http://olympicdayrun.gr/ και olympicmuseumthessaloniki.org

Κάντε like στη σελίδα στο facebook & follow στο instagram και μάθετε πρώτοι τα νέα του επετειακού Ολυμπιακού δρομικού γεγονότος της χώρας !!!

Hashtag: #olympicdayrun

.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24/6/2020

KΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ THESSALONIKI CITY MARATHON

Η Θεσσαλονίκη – μετά το μοναδικό στη χώρα Olympic Day Run – και πάλι πρωτοπορεί αποκτώντας τον δικό της Μαραθώνιο Πόλης! Και το όνομα αυτού.. “Thessaloniki City Marathon”,  ένας δρόμος σύμβολο για την ιστορική μας πόλη που αλλάζει τα δεδομένα στον πολιτιστικό και στον αθλητικό τουρισμό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπόρος και υποστηρικτής των διεθνούς φήμης και εμβέλειας δράσεων υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Ολυμπιακό Μουσείο για την συνδιοργάνωση του “Thessaloniki City Marathon”, με την επίσημη παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κου Σταύρου Καλαφάτη.

Στην επέτειο των 125 ετών από τους 1ους Ολυμπιακούς αγώνες και στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου 2021) ο  Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε επίσημο Σύμφωνο συμπόρευσης και συνεργασίας, με το πρώτο στην χώρα Ολυμπιακό Μουσείο (2004) που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη. Το ιστορικής σημασίας Σύμφωνο Συνεργασίας αποτελεί τη διεύρυνση της πολύχρονης δημιουργικής σύμπλευσης των δύο φορέων, με σκοπό τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και την ανάδειξη της πόλης και της χώρας σε παγκόσμιο Ολυμπιακό και Τουριστικό Κέντρο.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφηκε στην έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου, εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης από τον κο Κωνσταντίνο ΖέρβαΔήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον κο Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, και εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου από τον κο Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τον κο Νικόλαο Μακραντωνάκη, Πρόεδρο του Ολυμπιακού Μουσείου, και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου και Γενική Διευθύντρια του “Olympic Day Run Gr, με την επίσημη παρουσία της Υπουργού, του Υφυπουργού, των Ολυμπιονικών Φωτεινή Βαβάτση και Ιωάννας Μπούζιου και πλήθος παρευρισκομένων Το Σύμφωνο αφορά την από κοινού διοργάνωση του “Thessaloniki CITY MARATHON”, του πρώτου “Μαραθωνίου Πόλης” της χώρας, του νέου θεσμού που ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αναδείξει την ιστορία, αλλά και την πολιτιστική και αθλητική δυναμική της πόλης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς το “Thessalonki City Marathon” θα αποτελέσει σταθμό για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία μιας ισχυρής τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, με πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία και στην κοινωνία. Όπως επισήμανε ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, το επετειακό έτος 2021 (200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 125 από τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896) αποτελεί ορόσημο για την Ολυμπιακή οικογένεια, καθώς μαζί με την επανεκκίνηση του αθλητισμού και τον μοναδικό Ολυμπιακό αγώνα  «Olympic Day Run» Greece, εκκινεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα αθλητικό mega-event, με την υπογραφή της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας. Ο κος Νικόλαος Μακραντωνάκης υπογράμμισε τον διττό ρόλο του Ολυμπιακού Μουσείου στην πολιτιστική και αθλητική ζωή του τόπου καθώς και στις δράσεις ευρείας κλίμακας που προωθούν τον αθλητισμό ως καθημερινό τρόπο ζωής. Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ελκυστικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης, όπως στις παράλληλες εκδηλώσεις που προβάλλουν τουριστικά την πόλη (τοπιογραφία, ιστορικά μνημεία, τοπικός πολιτισμός, καινοτομία, κ.ά.) και στην ιδιότυπη διαδρομή που αναδεικνύει τον παραθαλάσσιο άξονα και τα υψίστης πολιτιστικής αξίας μνημεία, προαναγγέλλοντας μερικά από τα στοιχεία που θα συγκροτήσουν μια υπέροχη αθλητική αλλά και τουριστική εμπειρία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην ισχυρή Ολυμπιακή ομάδα που δημιουργείται αφού μόλις υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας και με τους Έλληνες Olympians με στόχο την επίσημη συμπόρευση στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης και της χώρας.

Η Υπουργός κα. Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Σταύρος Καλαφάτης σφράγισαν με την παρουσία τους την Συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμικών φορέων και συνεχάρησαν τους συνδιοργανωτές φορείς του “Thessaloniki City Marathon”, για την πρωτοβουλία τους να φέρουν σε σύμπνοια τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, τονίζοντας  την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών να υποστηρίξουν ουσιαστικά και ενεργά τον νέο θεσμό της χώρας.  Η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των επισήμων και των Ολυμπιονικών που παρευρέθηκαν στην άρδην ανακαινισμένη  μόνιμη έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

———————————————————————–

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8/1/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε. ΤΟΥ 3ου “OLYMPIC DAY RUN» GREECE
ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ VIRTUAL ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ
4ου “OLYMPIC DAY RUN» GREECE

ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ Ο.Ε.  ΤΟΥ 3ου “OLYMPIC DAY RUN» GREECE

Με τεράστια επιτυχία και παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, ολοκληρώθηκε το 3ο »Olympic Day Run» Greece, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας. Ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου (Olympic Run) της χώρας με τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, φέτος πραγματοποιήθηκε σε virtual μορφή, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες δρομείς να τρέξουν με ασφάλεια από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, για να διαδώσουν το μήνυμα των Ολυμπιακών αξιών.
Τη έναρξη αλλά και τη λήξη του αγώνα, κήρυξε ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου »Olympic Day Run» Greece, ο οποίος χαιρέτησε το εγχείρημα ως μέσο αθλητικής αναγέννησης για την Ολυμπιακή μας πόλη και τη χώρα, ενώ ανανέωσε το ραντεβού με τους δρομείς, στη γραμμή της εκκίνησης του 4ου Olympic Day Run, το 2021. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης:
»Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του »Olympic Day Run» Greece νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι, εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έτρεξαν μαζί μας στο μοναδικό Ολυμπιακό Run της χώρας. Συγχρόνως, καλωσορίζω τα νέα μέλη της μεγάλης Ολυμπιακής μας ομάδας, με την υπόσχεση ότι μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ολυμπιακό Μουσείο, τον ΣΕΓΑΣ, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού OLYMPIA και τους επαγγελματικούς, αθλητικούς και θεσμικούς φορείς της πόλης και της χώρας θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε δράσεις που γαλουχούν τη νέα γενιά αθλητών και διαμορφώνουν το αθλητικό και πολιτιστικό μέλλον της χώρας. Το 2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και 150 χρόνια από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, δίνουμε όλοι μαζί ραντεβού στη γραμμή της εκκίνησης του 4ου »Olympic Day Run» Greece, αλλά και πολλών άλλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων».
Το 3ο »Olympic Day Run» Greece διοργανώθηκε από το Ολυμπιακό Μουσείο, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, τον ΣΕΓΑΣ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού »OLYMPiA» και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη τη χώρα, με την υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και της ΔΕΘ-HELEXPO. Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη.
Η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και του Olympic Day Run, η Εθνική Ασφαλιστική, Μέγας Χορηγός, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και η Alumil, Αργυροί Χορηγοί, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Χάλκινος Χορηγός, καθώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χορηγοί Εξοπλισμού, η εταιρεία Βίκος, η εταιρεία Eco-car και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace υποστηρίζουν το όραμα του Ολυμπιακού μας Μουσείου, προσφέροντας την ευγενική τους αρωγή στην υλοποίηση του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας, που αναδεικνύει τη χώρα μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

———————————————————————–

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
3ο “OLYMPIC DAY RUN GREECE”

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, το 3οOlympic Day Run GREECE επιστρέφει με μια μεγαλειώδη αλλά σταθερά ασφαλή και covidfree Ολυμπιακή διοργάνωση!!

To 3οOlympic Day Run GREECE, ο μοναδικός Ολυμπιακός Αγώνας Δρόμου (Olympic Run) της χώρας, ο οποίος διοργανώνεται με την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και φέρει τη σφραγίδα των Ολυμπιακών κύκλων, αποτελεί τον Αγώνα-Ορόσημο για τη δυναμική επανεκκίνηση του αθλητισμού στη χώρα. Εγκεκριμένος από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, μάς δίνει ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, για να ενώσουμε τα βήματά μας με την Ολυμπιακή οικογένεια, που θα δώσει σύσσωμη το “παρών” στέλνοντας μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης, ενότητας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο!

Το παράγγελμα της εκκίνησης θα δώσει το Ολυμπιακό Μουσείο, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης, τον ΣΕΓΑΣ, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού »OLYMPiA» και με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών, Διακεκριμένων Αθλητών, Αθλητικών Συλλόγων και Θεσμικών Φορέων από όλη την χώρα. Μετά από την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων ετών και κατόπιν αιτήματος των συμμετεχόντων, το δρομικό πρόγραμμα επεκτείνεται και διαμορφώνεται στους αγώνες: 1,5Κ για οικογένειες και μαθητές 12-18 ετών (“Olympic Day Run: Family & Teenagers”), 5K για εφήβους και ενήλικες (“Olympic Day Run: By the Sea”) και για πρώτη φορά φέτος, 10K αποκλειστικά για ενήλικες (“Olympic Day Run: Dynamic”). Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ οι νικητές θα λάβουν τα ειδικά έπαθλα του 3ου “Olympic Day Run GREECE”.

To 3οOlympic Day Run GREECE πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και της ΔΕΘ-HELEXPO και τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη. Η PROTERGIA, Χρυσός Χορηγός του Ολυμπιακού Μουσείου και του Olympic Day Run, η Εθνική Ασφαλιστική, Μέγας Χορηγός, ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης και η Allumil, Αργυροί Χορηγοί και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, Χάλκινος Χορηγός, καθώς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Χορηγοί Εξοπλισμού, η εταιρεία Βίκος, Επίσημος χορηγός φυσικού μεταλλικού νερού, η εταιρείαEcocar, Χορηγός Μετακινήσεων και το ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, χορηγός φιλοξενίας υποστηρίζουν το όραμα του Ολυμπισμού και προσφέρουν την ευγενική αρωγή τους για την υλοποίηση του υψίστου σημασίας εγχειρήματος, συμμετοχής της χώρας στον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2020.

Πληροφορίες/ Εγγραφές στην ιστοσελίδα http://olympicdayrun.gr/

Οι εγγραφές κλείνουν την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !!

Save the Date!!! 24 Οκτωβρίου 2020

3οOlympic Day Run GREECEΑγώνες Δρόμου 1,5Κ, 5Κ & 10Κ

Τρέχουμε όλοι μαζί με την ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια!


Newsletter Ολυμπιακού Μουσείου, Σεπτεμβρίου 2020


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27/8/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 2020


Μια ξεχωριστή βραδιά για τον Εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2020 στην πόλη μας!!

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου, το Ολυμπιακό Μουσείο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού OLYMPiA, σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον ΣΕΓΑΣ, τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε την υψηλού πολιτιστικού ενδιαφέροντος εκδήλωση “Olympic Dream”, για τον επετειακό εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2020. Το “παρών” στην εκδήλωση – που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης – έδωσαν καλεσμένοι από τον κόσμο του αθλητισμού, του πολιτισμού και των θεσμικών φορέων, οι οποίοι με ενθουσιασμό παρακολούθησαν την ειδικά σχεδιασμένη για τον εορτασμό της Ημέρας μουσικο-εικαστική παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Δρ. Σταύρος Παναγιωτάκης. Η Ολυμπιακή ιδέα αποδόθηκε εικαστικά και μουσικά ως η αρχή και το μέλλον της ανθρωπότητας, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική αξία του Ολυμπισμού.

Η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της βραδιάς, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης και την ιδέα της ξεχωριστής καλλιτεχνικής σύλληψης για τον εορτασμό της ημέρας σύμβολο για την παγκόσμια Ολυμπιακή οικογένεια. Στη συνέχεια ο κος Στυλιανός Αγγελούδης, Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ευχαρίστησε για την έμπρακτη υποστήριξη όλους τους φορείς της πόλης, που είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια ανάδειξης των Ολυμπιακών αξιών και τόνισε την ύψιστη σημασία του Ολυμπισμού, ειδικά στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η βράβευση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και παράλληλα Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Day Run κου Κωνσταντίνου Ζέρβα, με την απονομή εικαστικών έργων τέχνης, συμβόλων του Ολυμπισμού ως φιλοσοφία ζωής που φέρει σε σύμπνοια ψυχή, σώμα και πνεύμα. Ο κος Ζέρβας, ευχαρίστησε το Ολυμπιακό Μουσείο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το εξαίρετο έργο τους και κήρυξε τον επίσημο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2020 στην Ολυμπιακή πόλη, Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο κος Θεόδωρος Καράογλου, Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους συνδιοργανωτές για την πρωτοβουλία, το πάθος και το όραμα που επικοινωνούν και η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσ/νίκης, η οποία συνεχάρη το Ολυμπιακό Μουσείο για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του θεσμού και τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων ανάδειξης των Ολυμπιακών αξιών για τον τόπο μας.

Το “παρών” έδωσαν η κα. Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κος Πέτρος Λεκάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο κος Ιωάννης Τόσκας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ, ο κος Αναστάσιος Τομπούλης, Πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, η κα Χρυσάνθη Γεωργιάδου-Γρανούζη και ο κος Κωνσταντίνος Ιακώβου, Αντιπρόεδρος και Οικονομικός Επόπτης αντίστοιχα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσ/νίκης, και οι Ολυμπιονίκες Τασούλα Κελεσίδου, Φωτεινή Βαβάτση, Ιωάννα Μπούζιου και Βασιλική Κασάπη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, με την υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών και της ΔΕΘ-HELEXPO και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, του Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη, όλοι συνοδοιπόροι φορείς στην ανάδειξη της Ολυμπιακής ιδέας αλλά και της πόλης μας στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

DT 2020 08 26 AGGELOUDIS OUDATZI GOULA TOBOULIS
DT 2020 08 26 BRABEUSH ZERVA
DT 2020 08 26 OUDATZI KARAGIANNI GRANOUZI
DT 2020 08 26 PERFORMANCE I
DT 2020 08 26 PERFORMANCE II
DT 2020 08 26 ZERVAS ANTONIOU KARAOGLOU
DT 2020 08 26 ZERVAS OUDATZI
DT 2020 08 26 ZERVAS PROEDROS OE

3ο “OLYMPIC DAY RUN» GREECE ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

3ο “OLYMPIC DAY RUN'' GREECE ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Δελτίο Τύπου. 3ο “OLYMPIC DAY RUN» GREECE ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

3 OlympicDayRun Greece 1
3 OlympicDayRun GREECE 3
3 OlympicDayRun GREECE 4
3 OlympicDayRun sponsors